Nå er reiseprogrammet for en 15 dagers rundreise i Kina klart. Ta gjerne kontakt hvis du ønsker reiseprogrammet tilsendt.

Det hengende tempel

Rundreise i Kina fra nord til sør

5.oktober – 21.oktober 2017, 17 dager

Denne turen starter i Kinas hovedstad Beijing med Den kinesiske mur og Den forbudte by. Siden oktober 2016 har nye arealer i Den forbudte by blitt åpnet for besøkende etter mange års oppussing, og byr på nye spennende opplevelser.

Etter to netter i Beijing reiser vi med ekspresstog videre til Datong for å besøke et av Kinas mest berømte eksempler på buddhistisk kunst, Yungang. Yunganggrottene ble hugget inn i sandsteinsklippene mellom årene 460 og 525, da Datong var hovedstad for det nordlige Wei-dynastiet. I dag finnes det ca. 250 grotter av varierende størrelse og 51 000 statuer. Hulene ligger ved foten av Wuzhou Shan og strekker seg over et område på om lag en kilometer. I 2001 ble Yunganggrottene oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Det spektakulære Xuankong Si eller Det hengende tempel ved foten av Hengshan-fjellet er absolutt et av de mest imponerende i verden. Templets rundt 40 haller er hugd ut i naturlige grotter og huler i fjellet. Plattformer, smale labyrint-lignende passasjer og broer ble bygget seinere. Templet inneholder nesten 80 statuer fra konfusianismen, taoismen og buddhismen.

Pingyao
ligger mellom Datong og Xi’an og er kjent for Kinas best bevarte antikke by i Shanxi-provinsen. Byen har et fullstendig bevart bybilde fra Ming-dynastiet (1368 – 1644). Under Ming-tiden var byen et viktig finanssentrum. Byen styrte også de kinesiske finansinstitusjoner på 1800-tallet. Innenfor en lang, solid og vel bevart bymur står de gamle husene med vakker kinesisk arkitektur tett i tett. Tiden har stått stille i den vesle sjarmerende byen. Vi skal utforske byen til fots ettersom ingen biler får lov til å kjøre der. Ved siden av velbevarte gamle hus ser vi også den første kinesiske banken og den gamle domstolen Yamen. I 1997 ble denne antikke byen oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Xi’an har vært hovedstad for 11 keiserdynastier gjennom 4000 år. Byen regnes som den kinesiske sivilisasjonen sin vogge. Under Tang-dynastiet ble Xi’an kalt for Chang’an som betyr ”den evige fred”. Da bodde det vel 1,5 millioner mennesker der, og byen var den største i verden. Xi’an var utgangspunkt for den gamle silkeveien der europeiske og arabiske handelsmenn kom til Kina for å kjøpe store mengder av kinesiske varer; for eksempel silke, porselen, lakkarbeid og krydder. I Xi´an finner man 1990-talet sitt største arkeologiske funn: 6-7000 terrakotta- soldater og hester i full størrelse, laget for den første keiseren av Qin. Hver av soldatene har individuelt modellert ansikt. Vi besøker også et underjordisk museum med de smilende terrakottafigurene under keiser Jingdis tid (100 f.Kr. ) Museet har vært åpent for besøk siden år 2006. Her finner man flere av Kinas nasjonalskatter som har vært utstilt verden rundt.

MF Kulturreiser std-bilde SEO

Turen går videre til det naturskjønne Kina – Guilin med den vakre Li-elven. Området har et av verdens merkeligste og samtidig vakreste landskap. Rismarkene ligger tett i tett, og Li-elven snor seg rundt de merkelige «sukkertoppfjellene”, som er et resultat av flere millioner års forvitring og erosjon. Området har alltid vært en sterk inspirasjonskilde for kinesiske diktere og kunstnere. På bambusflåter skal vi gli sakte på Li-elven fra Yangdi til Xingping. Det er kanskje en av Kinas vakreste elvturer. Hver sving i elven byr på et nytt fotomotiv. 

Program dag for dag

Dag 1– 5.oktober Oslo – Helsinki – Beijing

Avreise fra Oslo til Beijing via Helsinki med Finnair. Mat og drikke blir servert på flyet fra Helsinki til Beijing.

AY656   Oslo – Helsinki                  kl.13.15 – kl.15.40

AY052   Helsinki – Beijing              kl.18.20 – kl.06.55 (6.oktober)

Dag 2 6.oktober Beijing (mat på flyet, M)

Flytiden mellom Helsinki og Beijing er ca. 8timer. To måltider blir servert på flyet. Vi ankommer Beijing tidlig om morgenen. Etter pass- og visumkontroll henter vi ut bagasje og møter guiden i ventehallen. Vi kjører først til Ritan-parken for å se kinesere øve morgengymnastikk. Her ser vi ikke bare Tai Chi og Qigong, men også pardans, folkedans, ballspill med mer. Lunsj spiser vi på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen besøker vi den vakre hagen Grand View Garden. Hagen var bygd på 80-tallet da Kina skulle lage en TV serie basert på den kinesiske klassikeren” Drømmen om den røde paviljongen” fra slutten av 1800-tallet. Tv-serien har gått rundt i hele Asia og har vært veldig populær. Deretter sjekker vi inn på hotellet. Velkomstmiddag ordnes.

Dag 3 7.oktober Beijing (F, L, M)

Etter frokost kjører vi til en av de minst besøkte og best bevarte delene av muren ved Mutianyu. Underveis besøker vi Kinas første private museum grunnlagt av den kjente antikvitetssamleren Ma Weidu. I Guanfu museum ser vi rikelige samlinger av porselen, kunsthåndverk, møbler, dører og vinduer gjennom Kinas lange historie. Lunsj spiser vi ved foten av Den kinesiske mur. Sent om ettermiddagen er vi tilbake til Beijing for å spise Peking-and til middag.

Dag 4 8.oktober Beijing – Datong (F, L, M)

Etter frokost sjekker vi ut. Formiddagen brukes for en vandring i Den forbudte by. Navnet Den forbudte by har sin bakgrunn i at det i keisertiden kun var adgang for hoffet, tjenerne og mandarinene til området. Totalt bodde det 24 keisere med flere tusen evnukker og tjenere mellom årene 1420 og 1911. Filmen «Den siste keiser» ble spilt inn der.


Etter lunsj på en lokal restaurant kjører vi til jernbanestasjonen for å ta tog til Datong i Shanxi-provinsen, ca. 330km vest for Beijing. Togturen tar 6,5timer på den store nordkinesiske sletta. Middag spiser vi på toget. Ved 21-tiden ankommer vi til Datong med 3 millioner innbyggere. Rett i nærheten av byen finnes det to praktfulle attraksjoner som venter på oss.  Den ene er Yunganggrottene og den andre er Det hengende tempel. Tradisjonelt er byen mest kjent for kullgruveindustri og kraftstasjoner. Vi innkvarterer oss på hotellet for en god natts søvn.

Dag 5-
9.oktober – Datong (F, L, M)

Etter frokost kjører vi ut av byen til den første severdigheten. Yunganggrottene ble hovedsakelig bygd under det nordlige Wei-dynastiet (460 – 525). Innflytelser fra andre kulturer i grottene er tydelige (bl.a. India, Persia og sentral Asia). Størrelsene av de buddhistiske statuene varierer helt fra den største som er 17 meter høy, til de minste på bare noen få centimeter. Etter dette imponerende kunstverket spiser vi lunsj på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen besøker vi Huayantempelet i den gamle byen. Templet er en viktig relikvie fra Liao-dynastiet (907 – 1125). Det ble påbygd i år 1038 og fullført av Jin-tiden. Den store skattekammerhallen i tempelet, på en fire meter høy terrasse, er en av Kinas største buddhistiske haller. Vi tar en spasertur til Jiu Long Bi;  «De ni dragers vegg». Den er en 45 meter lang flisekledd åndemur. Den ble bygd foran palasset tilegnet den 13. sønnen til den første Ming-keiseren. Middag ordnes på en lokal restaurant.

Dag 6– 10.oktober Datong – Taiyuan (F, L, M)
Etter frokost sjekker vi ut. Vi starter dagen med Det hengende tempelet i Hengshan – et forhistorisk mesterverk som kombinerer flere trosretninger. Tempelet ble påbegynt av buddhistiske munker i det 5.århundre under det nordlige Wei-dynastiet. De bygde tempelet i skråningen av to grunner, for å vise sin urokkelige hengivenhet, og for å beskytte seg mot hyppig flomvann. Etter hvert sluttet både taoistiske og konfusianske munker seg til dem. Det er sjelden at man finner et enkelt tempel som representerer tre av verdens store religioner fra samme tidsperiode. Den mest imponerende blant alle 40 hallene, er hallen med statuer av Laozi, Confucius og Buddha, som representerer de tre religionene.

Deretter kjører vi mot sør til Taiyuan. Lunsj ordnes på en lokal restaurant. Sent om ettermiddagen kommer vi frem til Taiyuan for innkvartering. Middag ordnes.

Dag 7– 11.oktober Taiyuan – Pingyao (F, L, M)

Etter frokost sjekker vi ut og kjører til Pingyao. Underveis stopper vi ved det 300 år gamle boligkomplekset for familien Qiao for å se arkitektur fra Ming- (1368 – 1644) og Qing-dynastiet (1644 – 1912). Lunsj spiser vi i Pingyao, en by som er bevart fra 1500-tallet. Etter lunsj skal vi innkvartere oss på et tradisjonelt kinesisk gjestehus. Resten av dagen blir brukt til å utforske byen til fots. Her får vi opplevd det opprinnelige og tradisjonelle Kina. Vi tar en vandretur på bymuren, kikker inn i gamle porter og butikker, stopper ved Kinas første bank og andre små museer. Middag ordnes.

Dag 8– 12.oktober Pingyao(F, M)

Frokost ordnes på gjestehuset. Hele dagen er til egen disposisjon. Selv om byen nå er blitt en turistattraksjon, er det fortsatt en levende og ekte by, hvor lokalbefolkningen fremdeles lever som de pleier. Middag ordnes på en lokal restaurant. Om kvelden nyter vi en utendørsforestilling med lys-show.

Dag 9– 13.oktober Pingyao – Xi’an (F, L, M)

Etter frokost kjører vi til jernbanestasjonen. Vi tar ekspresstog til den gamle keiserbyen Xi’an. Xi’an var hovedstad i Kina fra 211 f.Kr til 960 e.Kr. Byen var, så lenge Silkeveien var i bruk, eksportsenteret i Kina for silke, krydder, porselen og alle andre kinesiske varer europeiske handelsmenn jaktet etter.

Etter ankomst spiser vi lunsj på en lokal restaurant. Deretter besøker vi Den store moskeeni det muslimske kvarteret. Vi tar en spasertur gjennom hele kvartalet med svingete gater, lave hus, smale smug, interessante butikker og suvenirboder før vi kommer fram til moskeen. Moskeen er en av de største i Kina og ble opprinnelig reist i 742, da islam ennå var en ung religion. Hele moskeen er i kinesisk stil og har fire gårdsrom. Hovedbønnehallen er kledd med keramiske fliser i turkise, og i taket er det gravert sitater fra Koranen.


Deretter sjekker vi inn på hotellet. Til middag får vi servert en lokal delikatesse – Jiaozi, eller «dumplings” i mange variasjoner. Etter maten nyter vi en sang- og danseforestilling med aner fra Tang-dynastiet (618 – 908).

Dag 10– 14.oktober Xi’an (F, L)

Etter frokost på hotellet reiser vi til det berømte arkeologiske funnet, Terrakottahæren. Kinas første keiser Ying Zheng (221-206 f.Kr) fikk laget mer enn 7.000 menneskestore figurer i terrakotta. Det er offiserer, soldater, bueskyttere og kavalerister med hester. Disse skulle beskytte graven når han døde. Figurene er modellert for hånd og alle har individuelle ansiktstrekk. Utgravningene pågår enda, og dette er bare en liten del av keiserens gravkompleks. Keiserens egen grav er fortsatt urørt. Lunsj ordnes på en lokal restaurant i nærheten.

Om ettermiddagen er vi tilbake til byen. Vi bruker tid til å rusle rundt i det muslimske kvarteret med svingete gater, lave hus, smale smug med sin fastboende hui-minoritet. Vårt sluttmål i dag er å besøke Den store moské i bykjernen. Moskéen ble bygd i kinesisk stil under Tang-dynastiet når islam ennå var en ung religion og er en av de største i Kina.

Dag 11- 15.oktober Xi’an – Guilin (F, L, M)

Frokost på hotellet. Hele formiddagen er til egen disposisjon. Vi sjekker ut ved 12-tiden og drar til en lokal restaurant for lunsj. På vei til flyplassen besøker vi Han Yangling mausoleum ( bygd på 100-tallet f.Kr.) Det er et gravkompleks for keiser Han Jingdi og hans keiserinne Wang under Han-dynastiet (206 f.Kr. – 220.e.kr.) Gravkomplekset opptar et areal på 20 kvadratkilometer og inneholder også en stor mengde graver for høye embetsmenn. Et underjordisk museum er blitt bygd på selve utgravingsplassen og viser oss de berømte smilende terrakottafigurene. Under vandring i museet kan vi erfare hvor lykkelig folket levde under keiser Jingdis regjeringstid. 

Fly til Guilin sent om ettermiddag. Middag spiser vi i Guilin etter ankomst.

Dag 12- 16.oktober Guilin – Longsheng med risterrasser (F, L, M)

Vi sjekker ut etter frokost og tar med oss håndbagasje for en overnatting i Longsheng. Hoved bagasjen skal oppbevares på hotellet og håndbagasjen skal settes på bussen. Formiddagen i Guilin blir brukt til en koselig vandring i bykjernen. Etter lunsj kjører vi til Longsheng hvor vi skal ha en overnatting hos Zhuang-folket. Etter ankomst skal vi innkvartere oss på et gjestehus. På vei til gjestehuset får vi en nærmere innblikk i hvordan livet i denne lille landsbyen er. Middag ordnes.

Dag 13– 17.oktober Longsheng – Guilin (F, L, M)

Enkel frokost spiser vi på gjestehuset. Deretter tar vi en lett vandring på Longji som også heter Drageryggrad. På utsiktspunktet er det endeløse risterrasser. Høsten er tiden for risplantasjene å modne til gulfarge. Bare nyt!

Lunsj ordnes. Om ettermiddagen reiser vi tilbake til Guilin for å slappe av. Middag spiser vi på en lokal restaurant utenfor hotellet.

Dag 14– 18.oktober Guilin – Yangshuo (F, L, M)

Vi sjekker ut etter frokost og kjører til Yangdi. Derifra skal vi ta bambusflåter på Li-elven. Under turen kan man bare undre hvor magisk landskap naturen kan skape for oss.  Når vi er ferdig med båtturen skal vi bruke litt tid i den lille fiskelandsbyen Xingping for å spise lunsj.

Deretter kjører vi videre til Yangshuo for innkvartering. Tiden frem til middag blir brukt på egenhånd for å gå litt rundt i det lille stedet med en masse butikker og barer. På grunn av turismen har Yangshuo utviklet seg fra en liten og ukjent fiskelandsby til et attraktivt sted for byfolk som besøker Li-elven og som vil tilbringe en helg her.

Etter middag på en lokal restaurant skal vi nyte en fantastisk utendørsforestilling med ni sukkertoppfjell som bakgrunn. Arrangøren heter Zhang Yimou. Han var også hovedregissør for åpningsseremonien i OL 2008 i Beijing.

Dag 15 – 19.oktober Yangshuo (F, L)

Etter frokost besøker vi Lilong barneskole som Møre Folkehøgskule har støttet økonomisk siden 2004. Vi kaller den «Håpskolen». Lunsj ordnes i Yangshuo. Resten av dagen er til egen disposisjon. Den som har lyst kan bli med reiseleder på en sykkeltur til Måne-fjellet.

Middag spiser vi på en lokal restaurant.

Dag 16– 20.oktober Yangshuo – Guilin – Guangzhou (F, L)

Frokost på hotellet. Vi kjører til Guilin for å spise lunsj før vi går om bord på toget til Guangzhou. Togturen tar 2 timer 50 minutter.

Etter ankomst blir vi hentet og kjørt til hotellet for innkvartering. Det blir avskjedsmiddag på en lokal restaurant.

Dag 17 – 21.oktober Guangzhou – Helsinki – Oslo (F, mat på flyet)

Tidlig frokost. Sjekk ut etter frokost. Transfer til flyplassen for hjemreise. Ankomst Oslo samme dag.

AY068   Guangzhou – Helsinki    kl.09.50 – kl.14.50

AY659   Helsinki – Oslo                  kl.16.05 – kl.16.35

Pris for ovenstående program er NOK 24 290,- pr. person ved dobbeltrom.

Depositum NOK3000,-

Prisen inkluderer:

 • Flyreise Oslo – Beijing, Guangzhou – Oslo med Finnair i økonomiklasse
 • Godt 5 stjerners hotell i Xi’an og Datong, godt 4 stjerners hotell i andre steder under turen
 • Vestlig frokost hver dag
 • All transport og alle inngangsbilletter nevnt i programmet
 • Alle måltider nevnt i programmet
 • Turistvisum til Kina
 • Reiseleder fra MF Kulturreiser
 • Alle flyskatter og flyplassavgifter
 • Praktisk informasjon

Tillegg:

 • Enkeltrom                                                :NOK 4980,-
 • Tips til guide, sjåfør og bagasjehåndtering
 • Ekstra drikke under måltidene

OBS! Vi tar forbehold om program- og prisjusteringer pga valutakurssvinger.

  Legg igjen en kommentar

  Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

  Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.