Langs kysten fra Shanghai til Hongkong

8.oktober – 20.oktober 2019, 13 dager

Innledning      Dagsprogram     Reisekart     Pris     Program i PDF

Til deg som vil vite mer om Kina i både nåtid, fortid og fremtid, om Kina med 2000 år gamle filosofiske tankestrømninger som påvirker dagens tankegang og hverdagsliv, om Midtens Rike med tusenårige kunst- og håndverkstradisjoner, om silke, porselen, kalligrafi, te, urtemedisin og ferskvannsperler, tilbyr vi en innholdsrik reise til dette eksotiske landet. Det blir en ferd gjennom Kinas rike historie – et møte med en helt annen verden, både kulturelt, gastronomisk og språklig. En reise som viser deg det mangesidige Kina – et kontrastenes land.

Turen går først til Kinas største by Shanghai med en befolkning på 24 millioner. Shanghai betyr direkte oversatt «ved havet». Byen ligger strategisk til ved munningen av Yangtze-elven der den renner ut til Øst-Kinahavet. Den gunstige beliggenheten gjør byen til en av de største og viktigste havnebyene i verden. Shanghai havn rommer blant annet en av verdens største containerhavner. Tidligere vestlige kolonibygninger sammen med de moderne kinesiske bygningene preger bybildet. Her kan vi se og høre historien om hvordan en liten fiskelandsby utviklet seg til verdens nest største eksport- og importhavn preget av Kinas utviklingsplan for fremtiden.

Videre kjører vi gjennom det frodige «landet med ris og fisk» til byen– Suzhou. Byen er omgitt av kanaler på alle kanter, og er kjent for sine anlagte hager fra Sørlige Song-dynastiet (1127 – 1279). Ingen andre steder finner du finere hagekunst enn i Suzhou. Målet med hagene var å gjenskape naturlige landskap i miniatyrformat. Her ser vi kunstig fjell, små dammer, vakre bonsaitrær, skjønne hus og paviljonger etc etc. Alt er nøye satt sammen for å skape den ultimative plassen for meditasjon og velvære. Byens historie går tilbake til ca. 1000 f.Kr. På 1200-tallet ble byen besøkt av Marco Polo som kalte den for «Østens Venezia». Ved siden av hagene er byen også kjent for silke og silkebroderi.

Hangzhou har en historie på 2200 år. Dagens Hangzhou har syv millioner innbyggere og her bor de lykkeligste kineserne ifølge en meningsmåling for noen år siden. Byen var hovedstad under Sørlige Songdynastiet for tusen år siden, og hadde da en million innbyggere. Det sies at Marco Polo også besøkte denne byen og ble meget imponert. I dag er Hangzhou mest kjent for silkebrokade, innsjøen West Lake og den berømte Long Jing teen. Halvparten av all kinesisk silke som også går til eksport produseres her.

Vi tar også en båttur på Keiserkanalen til en tusenårig kanallandsby – Wuzhen. Kanalbyen karakteriseres av små trange kanaler, grasiøse broer, hengende piletrær og flere hundre år gamle grå trehus. En vandretur her gir et godt blikk på hverdagslivet som fortsatt preger dette lille samfunnet.

Ferden avsluttes i en av verdens vakreste og travleste metropoler og en by som aldri sover, Hongkong. Mens vi er i Hongkong, skal vi også ta en dagstur til det mest tettbefolkede området på jorden Macao. Byen er også et av de største sentra for hasardspill.

Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image

OBS! Vi tar forbehold om program- og prisendringer og ønsker alle en uforglemmelig tur!

Ta kontakt for meir informasjon eller gå direkte til bestilling av reise >>>