Langs kysten fra Shanghai til Hongkong – Dagsprogram

8.oktober – 20.oktober 2019, 13 dager

Innledning      Dagsprogram     Reisekart     Pris     Program i PDF

Dag 1 – 8.oktober tirsdag Oslo – Shanghai
Avreise fra Norge til Shanghai med Finnair via Helsinki. Vi møtes ved innsjekkingsskranken for Finnair på Gardermoen, som åpner to timer før flyavgangen. På flyet til Shanghai får vi servert middag og frokost. Flyturen mellom Helsinki og Shanghai tar ca. ni timer. Flytidene ser slikt ut:
AY914 Oslo – Helsinki kl.13.15 – kl.15.40
AY057 Helsinki – Shanghai kl.17.10 – kl.07.10 (9/10)

Dag 2 – 9.oktober onsdag Shanghai (F, L, M)
Etter frokost på flyet lander vi på Shanghais hovedflyplass Pudong som frakter minst 70 millioner passasjerer hvert år. Pudong er verdens tredje største flyplass for gods, bare passert av Hongkong og Memphis i USA. Etter pass- og visumkontrollen henter vi ut bagasje og møter vår sjåfør i ankomsthallen. Koffertene blir kjørt til hotellet mens vi tar maglev tog til Longyang der bussen venter på oss. Med en hastighet av 431 km/t kommer vi frem på åtte minutter.

Bussen kjører oss videre til Pudong-kvarteret som er lokalisert på østsiden av Huangpu-elven, ca. 20 km fra dens munning i Yangtse-elva. Før 1990-tallet var det bare rismarker og forfalne fabrikk hus i denne bydelen. Den nye reformpolitikken gjorde byen til et nytt finans- og handelssenter i løpet av 10 år. I dag har det nye hypermoderne Shanghai overtatt Hongkongs rolle som handelssenter. Med verdens raskeste heis med en toppfart på 18 m/s tar vi turen opp til verdens høyeste observasjonsplattform (561m), for å få et fugleperspektiv over både det gamle og det nye Shanghai.
Lunsj spiser vi på en lokal restaurant. Deretter kjører vi til hotellet for innsjekking. Resten av dagen blir brukt til avslapping og oppfrisking. Middag om kvelden ordnes.

Dag 3 – 10.oktober torsdag Shanghai (F, L, M)
Etter frokost tar vi en spasertur på The bund ved Huangpubredden. Her kan vi se bygninger som er preget av engelsk og fransk arkitektur. De fleste ble oppført etter den første opiumkrigen fra 1842 byen gjennom Nanjing-traktaten ble åpnet for handel med utlandet. Fra da begynte Shanghais betydning for handels- og industriby å vokse frem. Vi skal også besøke den gamle bydelen med de fine tehusene, alle suvenirbutikkene og de små salgsboderne. Lunsj ordnes på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen går vi på Shanghai museum som er Kinas største og mest moderne museum for kinesisk kunst og håndverk. Her ser vi alt fra bronsegjenstander, jadesliperier, tusjmalerier, utsøkte gamle møbler til minoritetsfolkenes klesdrakter. Etter middag på en lokal restaurant nyter vi en forrykende akrobatikk forestilling.

Dag 4 – 11.oktober fredag Shanghai – Suzhou (F, L, M)
Vi sjekker ut etter frokost. Dagen begynner med en liten vandring på Shanghai Byplan Museum som gir et innblikk i Shanghais historie og på den videre utvikling i fremtiden. Museet er meget fascinerende!
Etter lunsj kjører vi mot silkebyen Suzhou. På vei dit passerer vi mange rismarker, fiskedammer og marker for de hvite mullbærtrærne, dens blader er basisføde for silkelarver. Vi stopper bl.a. på et sted der det dyrkes ferskvannsperler hvor vi kan se hvordan de plukker og sorterer og lager til smykker. Sen lunsj i Suzhou.
Om ettermiddagen besøker vi Panmen porten som står som et minne om da Suzhou var hovedstaden for vasallstaten Wu på 300-talet fvt. Den er en unik befestet port som i sin tid kontrollerte adgangen til byen både på land og til vanns. Dette er den eneste land- og vannporten i Kina.
Innkvartering på hotellet og middag på en lokal restaurant.

Dag 5 – 12.oktober lørdag Suzhou (F, L, M)
Etter frokost begynner vi dagen med besøk i den minste og mest utsøkte hagen Wang Shi Yuan, som oversatt ord for ord betyr «Mesteren av fiskegarnenes hage». Hagen ble anlagt i 1140, men ble fullstendig omformet i 1770. Selv om den er liten, er alle nødvendige elementer for en klassisk hage perfekt plassert. Her kan vi også skaffe oss kjennskap til oldtidskinesernes syn på hvordan universet fungerte. Deretter besøker vi Suzhou Silk Factory og ser hvordan man utvinner silketråd fra silkekokongen og hvordan ferdige silkevarer blir produserte.
Etter lunsj besøker vi Suzhou Silkebroderi. Her sitter hendige kvinner (få menn) og skaper utsøkte silkebroderier med nesten usynlige silkefibre. De spesialiserer seg på dobbeltsidige broderier – f.eks en ape på ene siden og en tiger på andre siden. Tiden frem til middag er til egen disposisjon. Middag spiser vi på en lokal restaurant.

Dag 6 – 13.oktober søndag Suzhou – Keiserkanalen – Wuzhen (F, L, M)
Etter frokost sjekker vi ut og kjører til en havn for en liten båttur på Keiserkanalen. Keiserkanalen ble påbegynt på 500-tallet under Sui-dynastiet (581 – 618). Den trengtes for å kunne transportere ris og frakte soldater fra sør til nord. Kanalen ble bygd bitvis det neste tusenåret. Som et resultat ble Sør-Kina utviklet til Kinas jordbrukssentrum og ble et viktig bidrag for stabil tilgang på ris i nord. I dag er kanalen mest benyttet for å transportere sand og andre byggemateriale. Tett trafikk av alle typer farkoster minner oss om hvor viktig kanalen er som samferdselsledd i området. Bussen henter oss på en havn der båtturen tar slutt.

Etter lunsj kjører vi til en liten men sjarmerende kanallandsby, Wuzhen. Vi spaserer langs den smale kanalen som krysser seg gjennom hele landsbyen for bare å oppleve den hverdagslige stemningen på landet. Middag spiser vi i Wuzhen. Om kvelden overnatter vi på et enkelt og koselig hotell hvor vi kan nyte ellers det stille livet på landet.

Dag 7 – 14.oktober mandag Wuzhen – Hangzhou (F, L, M)
Etter frokost går vi på vandring i den andre delen av Wuzhen, for å se en del gamle og tradisjonelle verksteder for bomullsproduksjon. Vi besøker også et destilleri der risbrennevin produserer samt som vi kikker innom et par små museer hvor man bl.a kan se tradisjonelle møbler og skyggespill.
Lunsj ordnes. Om ettermiddagen kjører vi til Hangzhou. Bussturen tar ca. to timer.
Etter ankomst innkvarterer vi oss på hotellet. Ikke noe program før vi etter middag skal glede oss over en imponerende utendørs forestilling på West Lake.

Dag 8 – 15.oktober tirsdag Hangzhou (F, L, M)
Etter frokost kjører vi ut av byen for å besøke stedet hvor Kinas mest kjente grønn te «Long Jing» teen blir produsert. Der ser vi teplantasjer med vanning fra Tigerkilden, plukking av teblad, tørking og behandling av teen. Til sist får vi smake. Det er også mulighet for å kjøpe te. Long Jing teen koster endel, men da har man også Kinas beste te til glede for sine venner og familie.
Etter lunsj er vi tilbake til hjertet av byen og besøker West Lake. Stedet har lenge vært regnet som et av Kinas vakreste naturområder, og mange kunstnere har latt seg inspirere av skjønnheten der.
Vi skal også besøke et lite men veldig kjent museum for tradisjonell kinesisk medisin. Middag ordnes på en lokal restaurant.

Dag 9 – 16.oktober onsdag Hangzhou – tog til Hongkong (F, L, M)
Vi sjekker ut etter frokost og kjører til Shanghai. Etter lunsj skal vi gå om bord på ekspresstoget, som skal føre oss i 1232km til Hongkong. Avgang fra Shanghai er kl.14.10. Toget skal kjøre gjennom fire kystprovinser: Zhejiang, Fujian, Guangxi og Guangdong. En togtur gjennom det kinesiske landskapet vil du alltid huske! Middag spiser vi på toget. Kl.22.28 ruller vi inn i Kowloon stasjonen i Hongkong. Før vi kommer inn i Hongkong blir det passkontroll. Deretter blir det transfer og innkvartering på hotellet.

Dag 10 – 17.oktober torsdag Hongkong (F, L)
Hele Hongkong består av fire deler: Outlying Islands, New Territories, Kowloon og Hongkong Island. Kowloon og Hongkong Island er Hongkongs hjerte. Mellom Hongkong Island og Kowloon går Star Ferry – ferger fra 1960-tallet. Både om dagen og kvelden er de uten sammenligning den beste og billigste måten å se byens skyline på. Etter frokost tar vi Star Ferry over sundet til Hongkong-øya og starter dagen med et besøk på Maritimt museum. Hongkong-øya er dominert av bratt, kupert terreng og har et ganske unikt transportsystem opp og ned bakkene. Etter museet skal vi utforske byen ved å bli fraktet avsted av en 792 meter lang kombinasjon av rulletrapper og rullefortau. Til lunsj blir Dim Sum servert på en lokal restaurant.

Om ettermiddagen tar vi buss til Victoria Peak, for å få et fugleperspektiv over sundet nedenfor og bortover mot grensen til Fastlandskina i nord. Så følger en spasertur på Hollywood Road med trendy kafeer og restauranter, suvenir- og antikvitetsbutikker av alle slag. Her finner man både små og store Buddhaskulpturer, flotte silketepper, lekre kinesiske møbler og innslag av moderne kunst.
Om kvelden kan den som har lyst bli med til verdens høyest beliggende bar, Ozon baren, for å ta en kveldsdrink og se byen som aldri sover.

Dag 11 – 18.oktober fredag Macao – Hongkong (F, L)
Etter frokost med ferge til den tidligere portugisiske kolonien Macao. I Macao museum får vi et innblikk, både fra et kinesisk og et portugisisk perspektiv, på byens historie. Utsikten fra museets takterrasse viser oss den tydelige arkitektoniske kontrasten det er mellom de rike og de fattige. På toppen av Macao Tower ser vi Macao-halvøya og øya Taipa i panoramaperspektiv. Vi spaserer også i byens historiske sentrum som står på UNESCOs verdensarvliste. Under vandringen treffer vi på den eldste kirken som ble oppført i den gamle kolonien og den gamle protestantiske kirkegården, A-Ma Templet og det gamle fyrtårnet. Mange av de kulturelle minnene er eksempler på den tidlige påvirkningen som det vestlige religiøse liv hadde på det orientalske kontinentet. Senado Square er et must for alle reisende. Her finner du butikker, restauranter og kafeer. Lunsj ordnes i sentrum.

Resten av dagen er til egen disposisjon. Det er mange ting man kan gjøre på egen hånd. I det største kasinokomplekset i Macao – The Venetian på øya Taipa kan du oppleve hasardspill, innendørs gondoler og restauranter i det uendelige. Reiser tilbake til Hongkong med ferge sent om ettermiddagen.

Dag 12 – 19.oktober lørdag Hongkong (F, M)
Frokost på hotellet. Programfri dag hvor tiden f.eks kan brukes til shopping i kvarteret rundt Ladies’ Market i Mongkok og på shoppinggaten i Jordan. Den som har lyst til å ta en pause fra det hektiske bylivet kan bli med vår reiseleder og ta fergen til den koselige og frodige Lamma-øya. Vi går av båten på den ene siden av øya og spaserer i ca. en time mot den andre siden til sjøen, hvor det serveres fantastisk sjømat til lunsj. Etter lunsj tar vi fergen tilbake til Hongkong-øya. Om kvelden den siste middagen i Hongkong.

Dag 13 – 20.oktober søndag hjemreise (F)
Etter frokost blir det transport til flyplassen, for hjemreise til Norge. Flyavgang fra Hongkong er kl.09.10. Hjemkomst Norge sent på ettermiddagen samme dag. Flytidene ser slik ut:
AY102 Hongkong – Helsinki kl.09.10 – kl.14.45
AY915 Helsinki – Oslo kl.16.05 – kl.16.35

Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image
Slide image

OBS! Vi tar forbehold om program- og prisendringer og ønsker alle en uforglemmelig tur!

Ta kontakt for meir informasjon eller gå direkte til bestilling av reise >>>